ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σφαγή» στο μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2014, 19:19 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2014, 19:34
«Σφαγή» στο μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο
Facebook Twitter Whatsapp

«Φούρτουνες» στο μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, την Pimco. 

«Φούρτουνες» στο μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, την Pimco

Oι μέχρι πρότινος στενοί συνεργάτες, ο συνιδρυτής Μπιλ Γκρος και ο διευθύνων σύμβουλος, Μοχάμεντ Ελ Εριάν έχουν επιδοθεί σε μία κούρσα ανταλλαγής ύβρεων και κατηγοριών.

Η κόντρα των δύο «βαριών» ονομάτων της Wall Street και ηγετών του μεγαλύτερου παίκτη στην αγορά ομολόγων ήρθε στο φως της δημοσιοτητας με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Στη συνέχεια, ο Γκρος κατηγόρησε τον Ελ Εριάν, ο οποίος έχει αναγγείλει την αποχώρησή του από την Pimco, ότι εκείνος έγραψε και έδωσε το συγκεκριμένο άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί η έντονη αντίδραση του δεύτερου.

Ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν άφησε υπονοούμενα ότι παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές του επαφές από τα κεντρικά γραφεία του hedge fund.

«Εγώ έχω μία ιστορία 41 ετών επενδυτικής αριστείας. Εσύ τι έχεις να πεις για τον εαυτό σου;» φέρεται να είπε ο Γκρος στον άλλοτε γνωστό στενο του συνεργάτη, ο οποίος απάντησε σύμφωνα με τους διαλόγους που αποκαλύπτει η WSJ, «έχω κουραστεί να μαζεύω τα σκ@@@ σου».

Η κόντρα συνεχίστηκε και στο... πρακτορείο Reuters, το οποίο επικοινώνησε με τον κ. Γκρος ο οποίος δήλωσε:

«Είμαι αηδιασμένος από την προσπάθεια του Μοχάμεντ να με υπονομεύσει». Ο δημοσιογράφος του πρακτορείου τον ρώτησε εάν έχει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο Ελ Εριάν έδωσε το άρθρο στη WSJ και εκείνος απάντησε σε οξείς τόνους: «Είστε και εσείς μαζί του. Τέλεια. Σας έχει πάρει με το μέρος του. Σας έχει τυλίξει με τη γοητεία του».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι γνωρίζει πως ο Ελ Εριάν επικοινώνησε τόσο με τη WSJ όσο και με το Reuters αφήνοντας να εννοηθεί ότι παρακολουθεί τις τηλεφωνικές του κλήσεις.

Η σφοδρή αντιπαράθεση, πάντως, έρχεται να προστεθεί στα δραματικά στοιχεία της Pimco, αφού τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της συρρικνώθηκαν κατά 80 δισ. δολάρια το 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία της Morningstar.

Είναι ο 10ος συνεχής μήνας που τα υπό διαχείριση κεφάλαια μειώνονται, με την εξέλιξη αυτή  στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να κλείσει σταδιακά τη στρόφιγγα της ρευστότητας.