«Την ερχόμενη Τετάρτη θα μειώσουμε το κόστος εργασίας κατά δέκα δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Tre

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η μείωση των φόρων θα ευνοήσει κυρίως τους εργαζόμενους για να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη. «Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε μείωση της γραφειοκρατίας, για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις μας», υποσχέθηκε ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. 

«Δεν είναι ένα ντέρμπι με αντίπαλους, από την μία την Ένωση Βιομηχάνων Confindustria και τα συνδικάτα από την άλλη. Πρόκειται για την τελευταία μας ευκαιρία», υποστήριξε ο Ρέντσι. 

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας επανέλαβε ότι θα προωθήσει την ένταξη σε ταμείο ανεργίας όλων των άνεργων πολιτών για μια διετία. Περίοδο κατά την οποία οι άνεργοι αυτοί θα πρέπει να προσφέρουν κοινωφελή εργασία ή να παρακολουθούν μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εγκριθεί από την βουλή η εκλογική μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει την δυνατότητα διεξαγωγής δεύτερου γύρου στις βουλευτικές εκλογές. Ο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι ο δικαστικός από την Νάπολη Ραφαέλε Καντόνε πρόκειται να επιλεγεί ως επικεφαλής της δημόσιας αρχής για την καταπολέμηση της διαφθοράς. 

Αναφερόμενος στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας, δήλωσε ότι θεωρεί ότι οι κρατικές προσπάθειες για την προστασία της, μπορεί και πρέπει να πλαισιωθούν από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβληθούν συμμετέχοντας σε έργα αναστήλωσης και συντήρησης. 

«Έχουμε καταλάβει ότι στην Ευρώπη το σημερινό οικονομικό μοντέλο δεν φέρνει αποτελέσματα. Θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά, παράλληλα, για το καλό της χώρας μας, πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σοβαροί» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.