Την πρόθεση της διοίκησης της Eurobank να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου της «παγώνει» προσωρινά, σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς δεν έχει ψηφιστεί ακόμη ο νέος νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση που εμποδίζει την αύξηση παρά το δεδηλωμένο ενδιαφέρον επενδυτών να τοποθετήσουν περίπου 2 δισ. ευρώ, από τα τρία δισ. που απαιτούνται.

Πιο συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ αποφάσισε να καταψηφίσει το θέμα της σύγκλησης γενικής συνέλευσης, το οποίο επρόκειτο να τεθεί στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Eurobank, καθώς υποστηρίζει ότι η αύξηση δεν καλύπτεται από τον νόμο 2190 αλλά από τη νομοθεσία που αφορά το ΤΧΣ, δηλαδή μια σειρά νόμων που επιτρέπουν τη συμμετοχή του στις αυξήσεις κεφαλαίου. Οι εξελίξεις στο θέμα της Eurobank, δεν σχετίζονται με τις αυξήσεις της Alpha Bank και της Πειραιώς που γίνονται με παραίτηση των παλαιών μετόχων.

Από την πλευρά της η Εurobank, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά κανονικά στην σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου με θέμα συζήτησης την σύγκλιση γενικής συνέλευσης, καθώς εκτιμά ότι πολύ σύντομα θα περάσει ο νόμος για την ανακεφαλαιοποιηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ επιθυμεί να συμμετάσχει στην αύξηση ώστε να διατηρήσει στην τράπεζα ποσοστό άνω του 50% και να αποφύγει το σημαντικό dilution, κάτι που αποδέχονται και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Η διοίκηση της Eurobank επιδιώκει να μην χαθεί το ευνοϊκό κλίμα και ζητά να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να τελειώσει η εκκρεμότητα, όποια λύση και αν επιλεγεί.