Η Ιρλανδία άντλησε σήμερα 1 δισεκ. ευρώ προχωρώντας στην πρώτη δημοπρασία ομολόγων της από τον Σεπτέμβριο του 2010, εδραιώνοντας την επιστροφή της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. 

Ο ιρλανδικός Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (National Treasury Management Agency, NTMA) πούλησε 10ετή ομόλογα με απόδοση 2,967%, που είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ για ιρλανδικούς τίτλους με τη συγκεκριμένη διάρκεια. Η ζήτηση από τους επενδυτές ήταν 2,9 φορές υψηλότερη από το ποσό της έκδοσης. 

Τον Ιανουάριο, ο οίκος Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ιρλανδίας και το επανέφερε σε κατηγορία επενδυτικής διαβάθμισης (investment grade). Ο NTMA άντλησε τον Ιανουάριο 3,75 δις. ευρώ από την πώληση 10ετών ομολόγων μέσω τραπεζών με απόδοση 3,543%. 

Στη δευτερογενή αγορά, η απόδοση των 10ετών τίτλων μειώθηκε από πάνω από 14% τον Ιούλιο του 2011 στο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ του 2,99% σήμερα, καθώς η Ιρλανδία μείωσε το δημοσιονομικό έλλειμμά της και οι τιμές των ακινήτων άρχισαν να σταθεροποιούνται.