Ιρλανδία: Άντληση 1 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας 10ετών ομολόγων με απόδοση 2,967%

Ιρλανδία: Άντληση 1 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας 10ετών ομολόγων με απόδοση 2,967%

Η Ιρλανδία άντλησε σήμερα 1 δισεκ. ευρώ προχωρώντας στην πρώτη δημοπρασία ομολόγων της από τον Σεπτέμβριο του 2010, εδραιώνοντας την επιστροφή της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. 

Ο ιρλανδικός Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (National Treasury Management Agency, NTMA) πούλησε 10ετή ομόλογα με απόδοση 2,967%, που είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ για ιρλανδικούς τίτλους με τη συγκεκριμένη διάρκεια. Η ζήτηση από τους επενδυτές ήταν 2,9 φορές υψηλότερη από το ποσό της έκδοσης. 

Τον Ιανουάριο, ο οίκος Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ιρλανδίας και το επανέφερε σε κατηγορία επενδυτικής διαβάθμισης (investment grade). Ο NTMA άντλησε τον Ιανουάριο 3,75 δις. ευρώ από την πώληση 10ετών ομολόγων μέσω τραπεζών με απόδοση 3,543%. 

Στη δευτερογενή αγορά, η απόδοση των 10ετών τίτλων μειώθηκε από πάνω από 14% τον Ιούλιο του 2011 στο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ του 2,99% σήμερα, καθώς η Ιρλανδία μείωσε το δημοσιονομικό έλλειμμά της και οι τιμές των ακινήτων άρχισαν να σταθεροποιούνται.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο