Κροατία: Κάλεσμα Μιλοβάνοβιτς για επενδύσεις στην INA

Κροατία: Κάλεσμα Μιλοβάνοβιτς για επενδύσεις στην INA

Ευπρόσδεκτος είναι όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει στην κροατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου INA, διαμήνυσε σήμερα από τη Μελβούρνη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

«Αυτό ισχύει, είτε πρόκειται για Αμερικανούς (επενδυτές), είτε για όποιους άλλους. Δεν θα πω πως δεν έχει σημασία, όμως οι κανόνες είναι γνωστοί» διευκρίνισε, κληθείς να σχολιάσει το φημολογούμενο ενδιαφέρον Αμερικανών για την ΙΝΑ και την ερμηνεία ότι μία τέτοια κίνηση από την πλευρά τους ως στόχο θα είχε να εκτοπίσει τους Ρώσους από το «παιχνίδι».

Ο κ. Μιλάνοβιτς, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της κροατικής κυβέρνησης, υπενθύμισε ότι η ΙΝΑ είναι μία διεθνής εταιρεία, το ήμισυ του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας ανήκει σε εταιρεία εισηγμένη στη διεθνή χρηματιστηριακή αγορά. Διευκρίνισε δε, ότι η Κροατία θα ενδιαφέρεται πάντα για το ποιος εμπλέκεται στην ΙΝΑ, δεδομένου ότι το κράτος διατηρεί ποσοστό κοντά στο 50% των μετοχών της εταιρείας, καθώς και ότι ο καθένας που είναι πρόθυμος να επενδύσει και να γίνει εταίρος είναι ευπρόσδεκτος, εφόσον εφαρμόζονται η κροατική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Δεν είμαστε μία χώρα σε μία ερημιά, στη μέση ενός λιβαδιού, αλλά μία χώρα στην Ευρώπη, όπου κάθε επενδυτής είναι ευπρόσδεκτος. Διαθέτουμε ένα καλό νομοθετικό πλαίσιο. Μολαταύτα το παιχνίδι παίζεται με κανόνες, οι οποίοι είναι σαφείς» είπε χαρακτηριστικά ο Κροάτης πρωθυπουργός.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο