'Εξι δυνητικοί επενδυτές υπέβαλαν μη δεσμευτικές δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανακατασκευή του ερειπωμένου και κατεστραμμένου από τους βομβαρδισμούς τουριστικού θέρετρου Κουπάρι, κοντά στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, ανακοίνωσε σήμερα η κροατική δημόσια υπηρεσία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, DUUDI.

Μέχρι χθες πέντε ενδιαφερόμενοι είχαν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές και η έκτη προσφορά υποβλήθηκε σήμερα, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των προσφορών. Η νέα προσφορά προήλθε από τον Όμιλο Avenue, με έδρα τη Μόσχα. Οι υπόλοιποι πέντε πιθανοί επενδυτές είναι η "Karisma Hotels Adriatic", η "Valamar Poslovni Razvoj", η "Titan Nekretnine", η "Rixos Grupa" και ο συνεταιρισμός βετεράνων πολέμου με έδρα το Μλίνι της Κροατίας "Mir".

Σε δηλώσεις του, σήμερα, στο περιθώριο διεθνούς συνεδρίου για τον τουρισμό υγείας, που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ, ο Κροάτης υπουργός Τουρισμού, Ντάρκο Λορεντσίν χαρακτήρισε τις έξι προσφορές σοβαρές και ικανοποιητικές.

Σημείωσε δε, ότι η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών "άνοιξε" και ότι σε αυτήν μπορεί να συμμετάσχει κάποιος ενδιαφερόμενος, ακόμη και αν δεν είχε υποβάλει δήλωση ενδιαφέροντος.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η διαδικασία του δημόσιου διαγωνισμού θα είναι ανοιχτή πιθανότατα για 60 ημέρες, ώστε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να έχουν επαρκή χρόνο στη διάθεσή τους, προκειμένου να προετοιμάσουν τις προσφορές τους. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο διαγωνισμός θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι.

Οι έξι πιθανοί επενδυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον δεν είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Η ανάδοχος που θα επιλεγεί αναμένεται να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο εν λόγω έργο και να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας.

Το σχέδιο προβλέπει να ανακατασκευαστεί το υπάρχον συγκρότημα πέντε ξενοδοχείων που καταστράφηκε στη διάρκεια του πολέμου, από το 1991 έως 1995, καθώς και την κατασκευή νέων. Η συνολική χωρητικότητα διαμονής των ξενοδοχείων δεν θα υπερβαίνει τις 1.500 κλίνες.