Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εργατική νομοθεσία προσέρχονται σήμερα εκ νέου κυβέρνηση, εργοδότες και συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Κροατία.

Ο τριμερής διάλογος διεξάγεται στο κροατικό υπουργείο Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση -με αμφίβολη κατάληξη- των συνομιλιών, που είχαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες οι εργοδότες και οι συνδικαλιστές.

Ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας HURS, Οζρέν Ματιάσεβιτς, προσερχόμενος στις συνομιλίες, σε δηλώσεις του προς τον Τύπο, είπε πως αναμένει ότι η νέα νομοθεσία θα είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής συναίνεσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ανεξάρτητων συνδικάτων της Κροατίας NHS, Κρεσιμίρ Σεβέρ επεσήμανε ότι οι έως τώρα διαπραγματεύσεις υπήρξαν αναποτελεσματικές, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πλευρά των εργοδοτών. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την Κροατική Ένωση Εργοδοτών (HUP), για ασυνέπεια ως προς τον σεβασμό όσων είχαν συμφωνηθεί κατά τις διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος της HUP, Πέταρ Λόβριτς δήλωσε ότι η νέα εργατική νομοθεσία θα πρέπει να είναι σαφής και όλες οι πλευρές θα πρέπει να την τιμήσουν, καθώς ο μη σεβασμός της "συνιστά για εμάς αθέμιτο ανταγωνισμό".