Στις αγορές προτίθεται να «βγει» εκ νέου το υπουργείο Οικονομικών της Σλοβενίας, για να δανειστεί σε νόμισμα ευρώ, πέντε μόλις εβδομάδες μετά τη δημοπρασία ομολόγων πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας εκφρασμένων σε δολάρια ΗΠΑ, μέσω της οποίας είχε αντλήσει συνολικά 3,5 δισ. δολάρια. 

Οι Barclays, Commerzbank, HSBC, SG CIB και UniCredit εξουσιοδοτήθηκαν να οργανώσουν μία σειρά συναντήσεων με τους επενδυτές στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα. 

Το σλοβενικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η δημοπρασία ομολόγων εκφρασμένων σε ευρώ μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε τρέχουσες συνθήκες αγοράς. Η πρόθεση "εξόδου" στις αγορές ακολούθησε τη μείωση των αποδόσεων των σλοβενικών ομολόγων αναφοράς (benchmark bonds), που από τις αρχές του Μαρτίου βρίσκονται κάτω από το 4%, έπειτα από μία απότομη πτώση στον απόηχο της διάσωσης των σλοβενικών τραπεζών στα μέσα του Δεκεμβρίου 2013. 

Σύμφωνα με το σχέδιο του σλοβενικού προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, η κυβέρνηση προτίθεται να δανειστεί μέχρι 7,74 δισ. ευρώ φέτος, για τη χρηματοδότηση των τρεχουσών δαπανών της και την προχρηματοδότηση των κύριων πληρωμών, που οφείλονται για το 2015 και το 2016.