Την έναρξη της συνεργασίας της με τη Γαλλική τράπεζα BNP Paribas ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου.

Η Τράπεζα Κύπρου πασχίζει να σταθεροποιηθεί και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας λόγω της διόγκωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μετά την ανακεφαλαιοποίησή της με χρήματα των καταθετών της.

Ο Διευθυντής Διαχείρισης Κεφαλαίων και Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών της Τράπεζας Κύπρου Κώστας Αργυρίδης χαρακτήρισε τη συνεργασία με το Γαλλικό χρηματοοικονομικό οργανισμό σταθμό στην ιστορία της, εκτιμώντας ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για αναδιοργάνωση της.

Από την πλευρά της ΒΝP Paribas ο διευθύνων σύμβουλός της Kριστιάν Νταριάν δήλωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στο πεδίο των αποταμιεύσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι για να υπάρξει ανάπτυξη, πρέπει να γίνουν επενδύσεις, για να υπάρξουν επενδύσεις πρέπει να υπάρξουν κεφάλαια και για να υπάρξουν κεφάλαια πρέπει να υπάρξουν αποταμιεύσεις.

Όπως ανέφερε, στην Ευρώπη μόνο το 10% των επενδυτών επενδύει σε αμοιβαία κεφάλαια, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 50%.