Βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταγράφηκε τον Μάρτιο και για τρίτο συνεχόμενο μήνα στη Σλοβενία, καθώς ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε, σε σχέση με τον Φεβρουάριο, κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Η άνοδος αποδίδεται, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η σλοβενική στατιστική υπηρεσία, στην αισιοδοξία των καταναλωτών, όσον αφορά στην κατάσταση της οικονομίας της χώρας για τους επόμενους 12 μήνες, την απασχόληση και τις ευκαιρίες αποταμίευσης.

Η τρίτη κατά σειρά αύξηση του δείκτη ακολούθησε την αύξηση 3% τον Ιανουάριο και 1% τον Φεβρουάριο. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ωστόσο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 1%, ενώ σε σχέση με τον μέσο όρο του 2013 ήταν κατά 5% υψηλότερος.

Ο δείκτης που αποτυπώνει τις προσδοκίες των ανθρώπων από την οικονομία της χώρας αυξήθηκε τον Μάρτιο κατά 6%, κατά 11% σε σχέση με τον μέσο όρο του 2013 και μειώθηκε κατά 1% έναντι του Μαρτίου 2013.

Ποσοστό 22% των ερωτηθέντων, σχετικά με τις προσδοκίες τους από τη σλοβενική οικονομία κατά τους επόμενους 12 μήνες, απάντησαν ότι αναμένουν τη βελτίωσή της, 28% ότι θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση, 26% ότι η κατάστασή της θα επιδεινωθεί και 22% ότι θα επιδεινωθεί πολύ.