Η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα νέο πακέτο μέτρων δίνοντας το πράσινο φως στις επιχειρήσεις της χώρας για την άντληση κεφαλαίων από την πώληση προνομιούχων μετοχών.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η απόφαση αυτή αναμένεται να προσφέρει στις διψασμένες για ρευστό κινεζικές επιχειρήσεις μια νέα πηγή άντλησης κεφαλαίων εν μέσω της επιβράδυνσης της οικονομίας, σχολιάζει το πρακτορείο.

Η κινεζική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (CSRC) ανακοίνωσε ότι η απόφαση αυτή θα οδηγήσει στην αναμόρφωση της αγοράς, επισημαίνοντας ότι θα προσθέσει βάθος στην πρόσβαση της χώρας σε κεφάλαια, ενισχύοντας τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και διαμορφώνοντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις επενδυτικές τράπεζες.

Η CSRC ανακοίνωσε ότι οι κορυφαίες 50 εισηγμένες στη Σαγκάη θα έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν προνομιούχες μετοχές. Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει τις 10 κορυφαίες τράπεζες της χώρας, οι οποίες επιδιώκουν την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης προκειμένου να συμμορφωθούν με τους πιο αυστηρούς κανονισμός που έχουν διαμορφώσει τα διεθνή πρότυπα.

Οι εταιρείες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να εκδίδουν προνομιούχες μετοχές στο πλαίσιο εξαγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ εισηγμένων, ενώ οι εισηγμένες θα μπορούν να εκδίδουν προνομιούχες για να χρηματοδοτούν επαναγορές μετοχών. Μη εισηγμένες εταιρείες θα μπορούν να εκδίδουν προνομιούχες μέσω ιδιωτικών τοποθετήσεων.

TAGS