Επενδυτικό φόρουμ Ιαπωνίας-Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιουνίου στο Τόκιο, προκειμένου να παρουσιαστούν το επιχειρηματικό κλίμα στη Βουλγαρία και οι επενδυτικές ευκαιρίες σε εγχώριες επιχειρήσεις, γνωστοποίησε ο εκτελεστικός διευθυντής του βουλγαρικού Οργανισμού Προώθησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Εβγκένι Ιβάνοφ, στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με τον αντίστοιχο ιαπωνικό φορέα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σόφια.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, Ντράγκομιρ Στόινεφ, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή, επισήμανε ότι ένας από τους κύριους στόχους της κυβέρνησης είναι η προώθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προσθέτοντας ότι για την υποστήριξη των καινοτόμων δράσεών τους, θα διατεθούν 20 εκατ. λέβα (10,22 εκατ. ευρώ) από το Εθνικό Ταμείο Καινοτομίας. Στη Βουλγαρία, δραστηριοποιούνται 371.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εξασφαλίζουν τα προς το ζην σε 1,5 εκατ. πολίτες, σημείωσε ο κ.Στόινεφ.

Ο κ. Ιβάνοφ επεσήμανε ότι εκτός από τα βουλγαρικά προϊόντα εμπορικού σήματος, όπως το γιαούρτι, το κρασί και το ροδέλαιο, η ιαπωνική αγορά θα καλοδεχόταν από τη Βουλγαρία προϊόντα βιολογικής γεωργίας, καλλυντικά, φαρμακευτικά προϊόντα και προϊόντα λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών.