Την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδας, με τη συμμετοχή θεσμικών και άλλων ειδικών επενδυτών, έχοντας τοποθετήσει 1.029.411.764 νέες κοινές μετοχές στην τιμή των 1,70 ευρώ ανά μετοχή, με συνολικό ύψος αντλούμενων κεφαλαίων 1,75 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε και επίσημα η Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται, ότι η τιμή 1,70 ευρώ αντιστοιχεί σε 114% ως προς τα ενσώματα ίδια κεφάλαια της τράπεζας ανά μετοχή κατά την 31.12.2013 pro-forma για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των κοινών και προνομιούχων μετόχων (ΕΓΣ) που είναι προγραμματισμένες για την 28η Μαρτίου 2014, θα κληθούν να εγκρίνουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Οι διεθνείς επενδυτικοί Οίκοι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Deutsche Bank AG London Branch και Goldman Sachs International θα λειτουργήσουν από κοινού ως Διεθνείς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Διεθνείς Διαχειριστές (Joint Bookrunners), οι Mediobanca-Banca di Credito Finanziario S.p.A. και UBS Limited ως Συνδιαχειριστές (Joint Bookrunners) της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και η BNP PARIBAS ως Διεθνής Συνδιαχειριστής (Co-Lead Manager), πάντα σε σχέση με επενδυτές εκτός Ελλάδας.