Ενίσχυση της παρουσίας της, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, συνδέοντας την Ελλάδα με συνολικά 87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η Aegean Airlines, παρουσιάζοντας τη στρατηγική ανάπτυξής της για το 2014 με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ευτύχιος Βασιλάκης η Αegean θα διαθέσει για φέτος δεκατρία εκατομμύρια θέσεις στο επιβατικό κοινό αυξάνοντας κατά 1.150.000 τις προσφερόμενες θέσεις, από πέρυσι.

Εξάλλου, ενισχύει τον στόλο της με πέντε Airbus Α320 & A321, φτάνοντας πλέον τα 50 αεροσκάφη, ενώ δημιουργεί και νέα βάση στα Χανιά, (σύνολο οκτώ ελληνικές βάσεις).

Αναλυτικά, το σύνολο των δρομολογίων και από τις οκτώ ελληνικές βάσεις της εταιρείας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κως, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Χανιά) αυξάνεται πλέον σε 205 εξωτερικού και 51 εσωτερικού. Οι 13.000.000 προσφερόμενες θέσεις αφορούν 6.600.000 θέσεις εσωτερικού σε 33 προορισμούς και 6.400.000 θέσεις εξωτερικού, κατά 900.000 προσαυξημένες από το 2013, σε 87 προορισμούς.

Παράλληλα, η AEGEAN προχωρά στην κάλυψη ακόμα πέντε χωρών με τακτικά δρομολόγια -Δανία, Σουηδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία και Λίβανο- και την προσθήκη 14 νέων προορισμών από την Αθήνα. Οι νέοι προορισμοί περιλαμβάνουν: το Μπέρμινχαμ στην Αγγλία, τη Μασσαλία και τη Νάντη στη Γαλλία, τη Ζυρίχη, το Αμβούργο, το Ανόβερο και τη Νυρεμβέργη στη Γερμανία, την Κοπεγχάγη στη Δανία, την Κατάνια στην Ιταλία, το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βηρυττό στον Λίβανο, τη Στοκχόλμη στη Σουηδία, τη Σμύρνη στην Τουρκία και το Αμμάν στην Ιορδανία.

Ερωτηθείς για τις αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών αερολιμένων ο κ. Βασιλάκης επισήμανε πως σε κάθε περίπτωση οι αυξήσεις που αναπόφευκτα θα γίνουν, θα πρέπει να έλθουν μετά τις απαιτούμενες επενδύσεις, ώστε να προκύψει όφελος για την ελληνική οικονομία. Ειδικά για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου επανέλαβε πως «θα πρέπει να γίνουν άμεσα έργα εκσυγχρονισμού». Τα έργα αυτά, τόνισε, πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα από το αν θα προχωρήσει το σχέδιο για το αεροδρόμιο στο Καστέλι.