Μύδρους κατά του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Money Show, με θέμα «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις & Επιχειρηματικότητα».

Ο κ.Μίχαλος κατήγγειλε ότι «ο υπουργός Ανάπτυξης έχει αποδεχθεί χωρίς διαβούλευση τη δήθεν εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ η οποία συντάχθηκε», όπως είπε, «από εταιρεία στην οποία εργάζονται συνεργάτες του Κωστή Χατζηδάκη».

Σύμφωνα με τον κ.Μίχαλο, ο κ.Χατζηδάκης συμπεριφέρεται ως «βασιλικότερος του βασιλέως», προσθέτοντας ότι όσο είναι υπουργός, «βλάπτεται το όραμα της ανάπτυξης».

Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε ότι οι "μεταρρυθμίσεις", είναι ουσιαστικά χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και κατά της ελληνικής παραγωγής και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

«Και αν ακόμη ψηφιστούν εμείς οι μικρομεσαίοι, η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις αντιμαχόμαστε.

Όσον αφορά τη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος, αποτελεί και αυτή μια σημαντική συμφωνία, στο βαθμό που θα στηρίξει οικονομικά ασθενείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Είναι σημαντικό και σε συμβολικό επίπεδο να δοθεί ένα μήνυμα, ότι η τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από την ελληνική κοινωνία μπορεί να παράγει σταδιακά αντίκρισμα, ξεκινώντας από την ενίσχυση των πλέον αδύναμων.

Όμως θα πρέπει να υπάρξει διεξοδική μελέτη ως προς τον τρόπο διανομής και τους αποδέκτες των ενισχύσεων, ώστε να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης» σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικά με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα επιμελητήρια, εξέφρασε την άποψη ότι αν εφαρμοσθεί θα ισοδυναμεί με λουκέτο για αυτά και με στόχο την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αποκάλυψε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 175 υπογραφές βουλευτών από όλα τα κόμματα. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι υπογραφές θα αυξηθούν σε 180 και κάλεσε τον υπουργό να φέρει την τροπολογία στη Βουλή, για να μην μιλάμε, είπε χαρακτηριστικά, για «κοινοβουλευτική δικτατορία».