Ο νέος επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Νότιας Κορέας υποσχέθηκε την Τρίτη κατά την ανάληψη των καθηκόντων του να ασκήσει συνεπή και αξιόπιστη πολιτική καθώς επίσης να έχει αποτελεσματική επικοινωνία. 

Ο 61χρονος Λι Γιου- Γιόλ, ένας βετεράνος τεχνοκράτης ο οποίος εργάζεται στην κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας επί 35 χρόνια, ξεκίνησε την τετραετή θητεία του στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη με τη διπλή αποστολή της διατήρησης της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του πληθωρισμού. 

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο νέος κεντρικός τραπεζίτης της Νότιας Κορέας αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα που επικρατεί στις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης και τα προβλήματα που προκύπτουν από τα σοβαρά χρέη των νοικοκυριών της χώρας, καθώς επίσης και στην εξασθένηση των δυνατοτήτων οικονομικής ανάπτυξης εξ αιτίας των κινδύνων που αντιμετωπίζει η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας από την ανταγωνιστική της Κίνα. 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Νότιας Κορέας προεδρεύει μιας επταμελούς επιτροπής νομισματικής πολιτικής που καθορίζει τη μηνιαία πολιτική των επιτοκίων.