Δώδεκα νέα καταστήματα ενέταξε στο δυναμικό της η Μαρινόπουλος Α.Ε., επιμένοντας με ιδιαίτερη ένταση στην περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου της στο οργανωμένο λιανεμπόριο, που πλέον περιλαμβάνει σε σύνολο 875 σημεία πώλησης. 

Στη σύμβαση franchise που πέτυχε προ ημερών η Μαρινόπουλος με το νέο μέτοχο της Αρβανιτίδης, προστίθενται τρεις συνέργειες στην Κρήτη, τη Σαντορίνη, καθώς και στην Αθήνα, όπου η εταιρεία χαράσσει -για συγκεκριμένα καταστήματα- κοινή πορεία με τη Χόντος Παλλάς. 

Ειδικότερα, στην Κρήτη η Μαρινόπουλος διευρύνει την τοπική της παρουσία συνεργαζόμενη με την αλυσίδα Elite – Αριάδνη, η οποία εντάσσεται στο δίκτυο franchise με 7 σούπερ μάρκετ και έδρες τα 6 στο Ηράκλειο και το 1 στη Χερσόνησο. Πρόκειται για καταστήματα με ετήσιο τζίρο το 2013 της τάξης των 13,5 εκατ. ευρώ, συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ. (χώροι πώλησης και αποθήκες) και 80 άτομα προσωπικό. Η εν λόγω συμφωνία, πέρα του ότι ενδυναμώνει την παρουσία της Μαρινόπουλος στην αγορά της Κρήτης δίνει νέα πνοή σε συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς και νέες προοπτικές στο χώρο του λιανεμπορίου για το νησί. 

Στόχος της Μαρινόπουλος είναι τα ελληνικά προϊόντα να αναβαθμίσουν την εικόνα και τη θέση τους στη λιανική αγορά αποκτώντας συνολική παρουσία στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας, μέσα και από θεματικές εβδομάδες τοπικών αγαθών της Κρήτης. 

Η δεύτερη συμφωνία της Μαρινόπουλος, αυτή της Σαντορίνης, προβλέπει ότι τρία καταστήματα της αλυσίδας που έως τώρα ανήκαν στο δίκτυο franchise μετατρέπονται σε εταιρικά, προσθέτοντας ακόμη 90 άτομα στο προσωπικό της και 2.600 τ.μ. χώρους πωλήσεων. 

Με την αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων διευρύνεται και η συνεργασία της Μαρινόπουλος με τους παραγωγούς του νησιού, που πλέον διευκολύνονται περαιτέρω στην προώθηση των προϊόντων τους μέσω του πανελλαδικού δικτύου της αλυσίδας. 

Τέλος, στην Αθήνα, η Μαρινόπουλος ενώνει τις δυνάμεις της με τη Χόντος Παλλάς, συνάπτοντας στρατηγική συνεργασία, με σκοπό την οργάνωση shop in shop σούπερ μάρκετ σε καταστήματα καλλυντικών. 

Ήδη η Μαρινόπουλος λειτούργησε το πρώτο κατάστημά της στο Χόντος Παλλάς  της Πατησίων, ενώ τις ημέρες αυτές πρόκειται να ανοίξει και ένα δεύτερο στο Χόντος Παλλάς  που βρίσκεται επί της Ιπποκράτους. 

Με τη νέα αυτή συνεργασία, Μαρινόπουλος και Χόντος Παλλάς  προσφέρουν στον καταναλωτή μια καινοτόμα εμπειρία αγορών, εξασφαλίζοντας από ένα σημείο πώλησης -το οποίο υποστηρίζουν δύο αλυσίδες πρωτοπόρες στους τομείς όπου αναπτύσσονται- αγορές ειδών προσωπικής φροντίδας, αλλά και προϊόντων καθημερινής ανάγκης. 

Με τα δύο αυτά νέα καταστήματα η Μαρινόπουλος δημιουργεί 60 νέες θέσεις εργασίας - 30 ανά κατάστημα, ενώ ενισχύει σημαντικά τα έσοδά της. Μόνο από το κατάστημα της Πατησίων εκτιμάται ότι ο ετήσιος τζίρος θα φθάσει τα 20 εκατ. ευρώ.