Την ανάγκη της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη Σερβία, ταυτόχρονα με την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εμπέδωση ενός κράτους δικαίου, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Λαζάρ Κρστιτς, κατά τη συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες, με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κριστιάν Ντάνιελσον, στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βελιγραδίου-Βρυξελλών.

Ο κ. Ντάνιελσον σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Σερβία στην πορεία της προς την πλήρη ένταξη, καθορίζοντας, ωστόσο, σαφείς προτεραιότητες για την αξιοποίηση των προενταξιακών κοινοτικών κονδυλίων και άλλων εργαλείων υποστήριξης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το σερβικό υπουργείο Οικονομικών.

Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Κρσιτς, κατόπιν πρόσκλησης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, έλαβε μέρος σε μία δημόσια συζήτηση για την επίσημη έναρξη των συνομιλιών ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ.

"Είχαμε συχνά στο παρελθόν μία αμφίθυμη σχέση με την ΕΕ. Μεγάλα λόγια ειπώθηκαν, όμως λίγα πράγματα έγιναν. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο δίχως επιστροφή για την πορεία μας προς την ΕΕ. Στον απόηχο των εκλογών έχουμε μία μοναδική, ιστορική ευκαιρία, να ολοκληρώσουμε το έργο για την προσχώρηση μας στην ΕΕ" είπε ο Σέρβος υπουργός Οικονομικών.

"Για να ολοκληρώσουμε το έργο, θα πρέπει να σχηματίσουμε μία καλή κυβέρνηση, με ικανούς ανθρώπους στις θέσεις, από τις οποίες λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να είναι ικανοί να εφαρμόσουν τους νόμους που θα εγκρίνουμε" πρόσθεσε ο κ. Κρστιτς στην παρέμβασή του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.