Ο μεταποιητικός ΡΜΙ της Τουρκίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο καθώς τόσο οι νέες παραγγελίες  όσο και οι παραγγελίες για νέες εξαγωγές, αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό.

Ο δείκτης, ο οποίος ανακοινώνεται από την HSBC και καταρτίζεται από την Markit, εμφάνισε ότι η δραστηριότητα στον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 51,7 μονάδες τον Μάρτιο από τις 53,4 μονάδες τον Φεβρουάριο, αλλά παρέμεινε υψηλότερα από την μακροπρόθεσμη τάση των 51 μονάδων.

«Μετά από έναν ισχυρό Φεβρουάριο, η αύξηση της παραγωγής του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε τον Μάρτιο», δήλωσε η Melis Metiner, οικονομολόγος της HSBC. «Τα στοιχεία αυτού του μήνα υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη της εγχώριας ζήτησης αρχίζει να επιβραδύνεται. Οι δείκτες που αφορούν μελλοντικές τάσεις, οδηγούν σε παρόμοια τάση», δηλώνει η Metiner.

Η HSBC ανακοίνωσε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν στο προσκήνιο στα ευρήματα της τρέχουσας έρευνας. Οι μέσες τιμές εισαγωγής συνέχισαν να αυξάνονται ραγδαία, που συνδέονται με τις υψηλότερες τιμές εισαγωγού, ως αποτέλεσμα της ασθενέστερης λίρας, αναφέρει η HSBC.