Την εκτίμηση πως η δημοσιονομική κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί τελείως, αλλά «βρισκόμαστε στο τελευταίο τρίτο της» διατύπωσε, μιλώντας στην αυστριακή ραδιοφωνία, από την Αθήνα, όπου διεξάγεται η άτυπη σύνοδος του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, αντικαγκελάριος Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

«Κανείς μπορεί να χαλαρώσει μόνον εφόσον έχει πραγματικά ξεπεραστεί η κρίση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ακόμη, ωστόσο έχουμε φτάσει στο τελευταίο τρίτο της» είπε ο κ. Σπίντελεγκερ, κατά την άποψη του οποίου «ουδείς γνωρίζει εκ των προτέρων πότε ακριβώς θα έχει ξεπεραστεί η κρίση». «Τώρα υπάρχει μια σταδιακή εκτόνωση και το σημαντικό είναι να επικρατήσει και πάλι ανάπτυξη στον χώρο της Ευρωζώνης και ολόκληρης της ΕΕ, όπως επίσης και στην Αυστρία» πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός.

Ο κ. Σπίντελεγκερ θεωρεί ότι στην Αυστρία η οικονομία θα παρουσιάσει ήδη φέτος ρυθμό ανάπτυξης 1,7% και τον επόμενο χρόνο «τουλάχιστον ένα 1,7% αν όχι και περισσότερο» και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει ότι υπάρχει μια άλλη προοπτική, η χώρα μπόρεσε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες σταδιακά, γεγονός που αποτελεί θετικό μήνυμα.