Στοχευμένη επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα για την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την επαφή τους με την κινεζική αγορά διοργανώνουν το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω θεσμικοί επιχειρηματικοί φορείς προκειμένου να συνεισφέρουν με πρακτικό τρόπο στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων-μελών τους συνδιοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στο Χονγκ Κονγκ, την Καντόνα, τη Σαγκάη και το Πεκίνο, στις 17-24 Μαΐου 2014.

Σε συνέχεια σχετικών ενημερωτικών ημερίδων - σεμιναρίων προς τους Έλληνες επιχειρηματίες, που συνδιοργάνωσαν οι φορείς τον Ιανουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι οποίες ανέδειξαν τις μεγάλες δυνατότητες πρόσφορης δραστηριότητας, τόσο στην αγορά του Χονγκ Κονγκ που αποτελεί σημαντικό κέντρο διεθνούς εμπορίου στην Ασία, όσο και την αχανή κινεζική αγορά των 1,3 δισ. καταναλωτών, η επιχειρηματική αυτή αποστολή εκτιμάται ότι θα δώσει την ευκαιρία σε εξωστρεφείς εταιρείες να έχουν απευθείας επαφές και συζητήσεις ώστε να επιδιώξουν συμφωνίες για εξαγωγές ή να διερευνήσουν δυνατότητες joint-ventures με τοπικούς εταίρους.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με τους Κινέζους επιχειρηματίες διοργανώνονται σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο στο Χονγκ Κονγκ και τα Γραφεία ΟΕΥ σε Σαγκάη και Πεκίνο, καθώς και με τα Επιμελητήρια Hong Kong Chamber και China Council for Promotion of Trade and Investment.