Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν θα επισκεφθεί την Δευτέρα τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης από το Βερολίνο.

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν το πρωί και θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12:30. Ο Σαπέν θα αναχωρήσει για το Παρίσι νωρίς το απόγευμα.

Ο Μισέλ Σαπέν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών μετά τον ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης, την Τρίτη. Έχει ήδη δηλώσει ότι προτίθεται να συζητήσει με τις Βρυξέλλες τον "ρυθμό" της μείωσης του ελλείμματος της Γαλλίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα ενδεχομένως χρειάζεται περισσότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο ώστε να επανέλθει εντός του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η δήλωση αυτή προφανώς δεν χαροποίησε το Βερολίνο, ωστόσο ο Σόιμπλε, το βράδυ της Πέμπτης τόνισε ότι η Γαλλία "παραμένει μια ισχυρή χώρα" παρά τη "δύσκολη" πολιτική κατάσταση που αντιμετωπίζει. "Εμπιστευόμαστε τη Γαλλία ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έχει συνείδηση των δεσμεύσεών της και της ευθύνης της για τη λειτουργία του Συμφώνου", είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.