current views are: 1

6 Απριλίου 2014
Δημοσίευση16:42

Αιχμές Λαγκάρντ μετά το «άδειασμα» Ντράγκι για την πολιτική της ΕΚΤ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΕΚΤ-ΔΝΤ με φόντο τη νομισματική πολιτική της Φρανκφούρτης απέναντι στον αποπληθωρισμό.

Δημοσίευση 16:42’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΕΚΤ-ΔΝΤ με φόντο τη νομισματική πολιτική της Φρανκφούρτης απέναντι στον αποπληθωρισμό.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΕΚΤΔΝΤ με φόντο τη νομισματική πολιτική της Φρανκφούρτης απέναντι στον αποπληθωρισμό.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέρριψε σήμερα τα πρόσφατα σχόλια του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι το Ταμείο ασκεί πιέσεις στην ΕΚΤ περισσότερο απ’ ό,τι σε άλλες κεντρικές τράπεζες, όπως για παράδειγμα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

«Εμείς λέμε αυτό που έχουμε να πούμε όταν πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το κανάλι Fox News.

Την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το ΔΝΤ είναι «πολύ γενναιόδωρο στις υποδείξεις του »όσον αφορά την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΕΚΤ και μάλιστα περισσότερο σε σύγκριση με άλλες κεντρικές τράπεζες. Ο Ντράγκι αναφερόταν στα σχόλια που έκανε η Λαγκάρντ την Τετάρτη, όταν δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της για να συμβάλει στην αύξηση των τιμών.

Μιλώντας σήμερα στη Μαρία Μπαρτιρόμο, την οικοδέσποινα του προγράμματος Sunday Morning Futures του καναλιού Fox η Λαγκάρντ σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοια σχόλια και ότι το ΔΝΤ επαναλαμβάνει εδώ και μήνες ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι προσεκτική στην αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού.

«Πιστεύω ότι, με τον κίνδυνο του χαμηλού πληθωρισμού που βλέπουμε, θα βοηθούσε πολύ εάν η νομισματική πολιτική τον αντιμετώπιζε. Είμαι σίγουρη ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ θα έχει τη σοφία να διακρίνει τι είναι το καλύτερο και πότε θα πρέπει να γίνει», κατέληξε η Λαγκάρντ.

Την Πέμπτη η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητη την πολιτική της.


σχετικα αρθρα