Η αγορά είναι σε εγρήγορση σχετικά με μία έκδοση ελληνικού ομολόγου, ενδεχομένως ακόμη και αυτή την εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς, ενώ σημειώνει ότι οι επενδυτές πιθανόν θα αγνοήσουν ότι ο οίκος Moody's ανέβαλε την Παρασκευή την αναμενόμενη αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας. 

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι οι προθεσμιακές τιμές των γερμανικών και ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα το πρωί, καθώς για τους επενδυτές βάρυνε η πιθανότητα υλοποίησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εφέτος ενός προγράμματος αγορών περιουσιακών στοιχείων για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Οι δεκαετείς γερμανικοί τίτλοι και τα άλλα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης έκαναν ισχυρό ράλι την Παρασκευή, μετά από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας ότι η ΕΚΤ έχει αναλύσει τις συνέπειες της αγοράς περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 τρισ. ευρώ για την απόκρουση του αποπληθωρισμού.

Το δημοσίευμα αυτό ήρθε μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας ομοφωνούν πως η αγορά περιουσιακών στοιχείων, γνωστή και ως ποσοτική χαλάρωση, μπορεί να είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση ενός για μεγάλο διάστημα πολύ χαμηλού πληθωρισμού.