Η Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας (NBS) θα συμμετάσχει ενεργά στην υλοποίηση των οικονομικών μέτρων, που ανακοίνωσε ο επικεφαλής του σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) και νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διαβεβαίωσε σήμερα η διοικητής της NBS, Γιοργκοβάνκα Ταμπακόβιτς.

Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε το Σάββατο, έπειτα από τη συνεδρίαση του προεδρείου του SNS, ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει μΙα επιθετική πολιτική ενίσχυσης της απασχόλησης και του ιδιωτικού τομέα.

«Δεν θα υπάρξει κατάχρηση της νομισματικής πολιτικής στο πλαίσιο της υποστήριξης αυτής» διευκρίνισε η κ. Ταμπακόβιτς, στο περιθώριο συνάντησης για τη βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας της Σερβίας με το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημείωσε ακόμη ότι στη διάρκεια των τελευταίων 20 μηνών δεν υπήρξε καμία πίεση προς την NBS για χρησιμοποίηση ή κατάχρηση της νομισματικής πολιτικής, προκειμένου να στηριχθεί κάποια πολιτική.

«Εγώ και η ομάδα μου με μεγάλη χαρά θα υποστηρίξουμε τα μέτρα προτείνονται από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς» είπε η διοικητής της NBS.