«Δεν υπάρχουν σκελετοί στις ελληνικές  τράπεζες» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι η έξοδος στις αγορές σηματοδοτεί το τέλος μιας δύσκολης περιόδου.

«Οι τράπεζες θα επιτελέσουν τον ρόλο τους» τόνισε ο κ. Προβόπουλος σημειώνοντας ότι «είναι οι καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη» είπε ενώ για την τρόικα είπε ότι «δεν υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για τις τράπεζες». 

Παράλληλα, υπογράμμισε πως πιστεύει ότι το Δημόσιο δε θα χάσει από την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank αφού το ποσοστό του μπορεί να μειωθεί, αλλά το περιουσιακό στοιχείο θα έχει μεγαλύτερη αξία.

Ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι η έξοδος στις αγορές υποδηλώνει μια μεγάλη πρόοδο που μπορεί να οδηγήσει στο να μην έχουμε ένα τρίτο μνημόνιο.

«Τώρα που βγήκαμε στις αγορές τα φώτα είναι πάνω μας» είπε, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να κηρύξουμε λήξη συναγερμού, ενώ πρόσθεσε ότι φέτος σηματοδοτείται η αλλαγή της περιόδου της ύφεσης.

Παράλληλα επέμεινε στο ότι υπάρχει υπερφορολόγηση, τονίζοντας ότι η ελάφρυνση των φόρων μπορεί να έρθει βαθμιαία εάν ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός λειτουργήσει καλύτερα και η ανάκαμψη επιταχυνθεί. 

«Η χρονιά θα έχει θετικό πρόσημο και θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας περιόδου» σχολίασε.

Για το εάν επιθυμεί να παραμείνει στην ηγεσία της ΤτΕ είπε χαρακτηριστικά:

«Είμαι μάχιμος… Η απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Έχω κάνει μια δουλειά και μένει να αξιολογηθεί η διαδρομή».

«Δεν έχει περάσει από το μυαλό μου», σχολίασε για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική.

Για την περίοδο προ κρίσης είπε ότι «εάν είχαν εισακουσθεί οι προειδοποιήσεις η κρίση δεν θα ήταν τόσο σοβαρή» σημειώνοντας ότι χρειάζονταν πολύ γενναίες αλλαγές. «Δεν ξέρω εάν οι προηγούμενες κυβερνήσεις θα είχαν τη γενναιότητα να προχωρήσουν σε τέτοιο βαθμό. Φώναξα πολύ πιο δυνατά απ' ότι συνηθίζεται», κατέληξε.