Ο ευρωπαίος αξιωματούχος Τόμας Βίζερ που συχνά πυκνά έχει επικρίνει τις ελληνικές επιλογές και έχει εξαντλήσει την αυστηρότητά του ως προς την εφαρμογή των μνημονίων μιλάει στο NEWPOSTER. 

Αγαπημένο παιδί της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και του ΔΝΤ είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια την πορεία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και είναι ο άνθρωπος που αξιολογεί τις ελληνικές προσπάθειες και την απόδοσή τους πριν από κάθε κρίσιμο Eurogroup.

Για να κατεβάσετε το NEWPOSTER μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ

Οι διαρροές του επικεφαλής του Euroworking Group έχουν πολλές φορές προκαλέσει πονοκέφαλο στην ελληνική πλευρά, με αποκορύφωμα το περιστατικό του περασμένου Νοεμβρίου όταν πηγή των Βρυξελλών- που εκ των υστέρων υποστηρίχτηκε πως ήταν ο Τόμας Βίζερ- δήλωνε ευθαρσώς: Θα πάμε πρώτα για σκι (σ.σ. εννοώντας τις χειμερινές διακοπές του Φεβρουαρίου) και μετά θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την Ελλάδα, κάτι που τελικά επαληθεύτηκε. 

Απάντησε στις ερωτήσεις του NEWPOSTER χωρίς περιστροφές.Αναγνωρίζει μεν την ελληνική προσπάθεια ωστόσο διατηρεί επιφυλάξεις για το πρωτογενές πλεόνασμα ενώ δεν αποκλείει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς τη χώρας μας. Διαβάστε επίσης στο NEWPOSTER τι δήλωσε για τις τράπεζες, τις αγορές και το χρέος.