Κατά 1,1% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις το Μάρτιο στις ΗΠΑ, στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 433,9 δισ. δολαρίων όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείου Εμπορίου. 

Σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο καταγράφηκε άνοδος ύψους 3,8%. Οι λιανικές πωλήσεις του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω στο 0,7% σε σχέση με το 0,3% που είχε αρχικά καταγραφεί. 

Ανοδικά, κατά 3,1%, κινήθηκαν το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη θετική μεταβολή που έχει σημειωθεί από το Σεπτέμβριο του 2012. 

Οι καταναλωτικές δαπάνες για οικιακό εξοπλισμό και είδη κήπου, αυξήθηκαν κατά 1,8% τον εξεταζόμενο μήνα, Οι δαπάνες σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και λιανέμπορους άνευ καταστήματος, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι διαδικτυακές αγορές, επίσης αυξήθηκαν το Μάρτιο. 

Εξαιρουμένων των αγορών αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο ενισχύθηκαν κατά 0,7%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 0,4%. 

Οι πωλήσεις των πρατηρίων βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,3% ενώ αυτές των καταστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών κατέγραψαν μείωση κατά 1,6% σε σχέση με το Φεβρουάριο. 

TAGS