Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διαδικασία έκδοσης ομολογιακού δανείου της Εθνικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε έκδοση ομολόγου κύριου χρέους ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, 5ετούς διάρκειας.
 
Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση υπερκαλύφθηκε σήμερα περί τις 3 φορές. Η απόδοση του ομολόγου κατά την έκδοση διαμορφώθηκε στο 4,50% ενώ το τοκομερίδιο θα είναι 4,375%. Η τιμή έκδοσης του ομολόγου ορίστηκε στο 99,451%.

Συντονιστές έκδοσης ήταν οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley.

Οικονομικοί αναλυτές κάνουν λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα και γενικότερα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία».

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι είναι η πρώτη εταιρική έκδοση με κόστος χαμηλότερο του αντίστοιχης διάρκειας ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερη επιτυχία για την Εθνική Τράπεζα (διαμορφώθηκε σε 50 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με την απόδοση του 5ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου πριν λίγες εβδομάδες).
 
Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η άντληση ρευστότητας 750 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, μέσω του νέου πενταετούς ομολόγου, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, μέσω της χορήγησης νέων δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με επιτόκια χαμηλότερα από τα ισχύοντα σήμερα στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης που είναι το μεγάλου ζητούμενο.