Την ικανοποίησή του δηλώνει ο επιχειρηματικός κόσμος για την προώθηση του νομοσχεδίου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων και πλέον όλοι ζητούν την τάχιστη προώθηση των εφαρμοστικών διατάξεων ώστε να γίνει πράξη το συντομότερο δυνατόν η δραστική μείωση της γραφειοκρατίας.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και η πρόεδρός του, Χριστίνα Σακελλαρίδη, αναφέρει:

«Το όλο πνεύμα, αλλά και οι πρόσφατες βελτιώσεις του τελικού κειμένου, απηχούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης, πραγματικής οικονομίας και αποτελούν ουσιαστική ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στη χώρα, δεδομένου ότι η μείωση του κόστους και του χρόνου αδειοδοτικών διαδικασιών, με σύγχρονα εργαλεία, συνάδει με τους αδυσώπητους χρόνους των εξαγωγών, όπου κάθε ημέρα καθυστέρησης στερεί ανταγωνιστικότητα από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ειδικά, η επέκταση του πεδίο εφαρμογής της μεταρρύθμισης ώστε να περιλαμβάνει δυναμικά εξαγωγικούς κλάδους, όπως οι μεταφορές, οι εξορύξεις, η μεταποίηση τροφίμων, η πτηνοτροφία, οι υδατοκαλλιέργειες και η ενέργεια, ενισχύουν τις προϋποθέσεις επιτυχίας του νομοθετήματος».

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχολίασε:

«Σε μια περίοδο, όπου ζητούμενο για τη χώρα είναι όσο ποτέ η προσέλκυση επενδύσεων, η ίδρυση επιχείρησης ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες είναι στη σωστή κατεύθυνση και μόνο.

Ζητούμενο πλέον είναι η άμεση και ταχύτατη εφαρμογή της, καθώς και η σύσταση τέτοιων ελεγκτικών μηχανισμών, που να λειτουργούν απρόσκοπτα και να διασφαλίζουν τόσο το αδιάβλητο της διαδικασίας, όσο και την εξέλιξη των σύννομων επιχειρήσεων».

Την ικανοποίηση του δηλώνει κι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης για το νομοσχέδιο. Όπως είπε:

«Η απλοποίηση της αδειοδότησης είναι μια απαραίτητη μεταρρύθμιση εάν πράγματι επιθυμούμε την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας της χώρας το συντομότερο δυνατό. Προς αποφυγή όμως βιαστικών συμπερασμάτων και παρερμηνειών απαιτείται η έγκαιρη έκδοση των αναγκαίων εφαρμοστικών διατάξεων».