Την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, «η απλούστευση του πλαισίου της επιχειρηματικότητας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον οριστικό μετασχηματισμό του παραγωγικού-αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας».

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η κεντρική εξαγωγική οργάνωση της χώρας, χαιρετίζει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κύριο Κωστή Χατζηδάκη, εκτιμώντας ότι ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του εξαγωγικού κόσμου της χώρας για “λιγότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος”», αναφέρει η κ. Σακελλαρίδη σε δήλωσή της.

Η πρόεδρος του ΠΣΕ εκτιμά πως οι πρόσφατες βελτιώσεις του τελικού κειμένου «απηχούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης, πραγματικής οικονομίας και αποτελούν ουσιαστική ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στη χώρα, δεδομένου ότι η μείωση του κόστους και του χρόνου αδειοδοτικών διαδικασιών, με σύγχρονα εργαλεία, συνάδει με τους αδυσώπητους χρόνους των εξαγωγών, όπου κάθε ημέρα καθυστέρησης στερεί ανταγωνιστικότητα από τις ελληνικές επιχειρήσεις».