ΠΣΕ: Υπέρ της εξωστρέφειας η απλούστευση των αδειοδοτήσεων

ΠΣΕ: Υπέρ της εξωστρέφειας η απλούστευση των αδειοδοτήσεων

Την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, «η απλούστευση του πλαισίου της επιχειρηματικότητας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον οριστικό μετασχηματισμό του παραγωγικού-αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας».

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η κεντρική εξαγωγική οργάνωση της χώρας, χαιρετίζει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κύριο Κωστή Χατζηδάκη, εκτιμώντας ότι ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του εξαγωγικού κόσμου της χώρας για “λιγότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος”», αναφέρει η κ. Σακελλαρίδη σε δήλωσή της.

Η πρόεδρος του ΠΣΕ εκτιμά πως οι πρόσφατες βελτιώσεις του τελικού κειμένου «απηχούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης, πραγματικής οικονομίας και αποτελούν ουσιαστική ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στη χώρα, δεδομένου ότι η μείωση του κόστους και του χρόνου αδειοδοτικών διαδικασιών, με σύγχρονα εργαλεία, συνάδει με τους αδυσώπητους χρόνους των εξαγωγών, όπου κάθε ημέρα καθυστέρησης στερεί ανταγωνιστικότητα από τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο