ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Ένωσις-Ασφάλειαι Μινέττα: Στα 3,59 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2013

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2014, 13:32 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2014, 13:32
Ευρωπαϊκή Ένωσις-Ασφάλειαι Μινέττα: Στα 3,59 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2013
Facebook Twitter Whatsapp

Σε 3,59 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη για το 2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσις-Ασφάλειαι Μινέττα, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και  τις έντονες πιέσεις στην ασφαλιστική αγορά.

Σε 3,59 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη για το 2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσις-Ασφάλειαι Μινέττα, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και  τις έντονες πιέσεις στην ασφαλιστική αγορά. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το 2013 ανήλθε στα 72,6 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια του 2013 η Ευρωπαϊκή Ένωσις-Ασφάλειαι Μινέττα  κατέβαλε αποζημιώσεις ύψους 44,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά αποθεματικά ανήλθαν σε 106,9 εκατ. ευρώ.  

Η επίτευξη κερδοφορίας και κατά το 2013 και οι στρατηγικοί στόχοι του 2014 απασχόλησαν την πρόσφατη  συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκή Ένωσις-Ασφάλειαι Μινέττα.  Τονίστηκε ότι η συνεχιζόμενη κερδοφορία αποτελεί εχέγγυο υγιούς ανάπτυξης. Ισχυροποιεί δε ακόμη περισσότερο την κεφαλαιακή επάρκεια της Εταιρείας εν όψει μάλιστα της εφαρμογής των νέων αυστηρότερων κανόνων φερεγγυότητας (Solvency II). Σημειώνεται ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονται σήμερα σε 45,4 εκατ. ευρώ. 

Αναφερόμενος στους στρατηγικούς στόχους της Ευρωπαϊκή Ένωσις-Ασφάλειαι Μινέττα για το 2014, ο κ. Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Οι στόχοι μας παραμένουν αναλλοίωτοι. Σκοπεύουμε στη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας και την εκπλήρωση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών απαιτήσεων του Solvency IΙ. 

Παράλληλα, θα προχωρήσουμε στην πλήρη εναρμόνιση της λειτουργίας της Εταιρίας, σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θεσπίσει η εποπτεύουσα αρχή. Επιπλέον, θα ενδυναμώσουμε  τις σχέσεις της Εταιρίας μας με το δίκτυο Συνεργατών μας, ενώ σταθεροί στην πελατοκεντρική μας φιλοσοφία θα συνεχίσουμε την προώθηση νέων ολοκληρωμένων ασφαλιστικών, προγραμμάτων προσαρμοσμένων στις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, καθώς την παροχή προνομίων στους ασφαλισμένους μας με στόχο την πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτησή τους».