current views are: 1

6 Μαΐου 2014
Δημοσίευση12:12

Υπεγράφη συμφωνία για το Ελληνικό

Με την αραβική εταιρεία  Al Maabar υπέγραψαν συμφωνία η  Lamda Developement και ο Όμιλος Λάτση για την αξιοποίηση του τέως αεροδρομίου Ελληνικού.

Δημοσίευση 12:12’
αρθρο-newpost

Με την αραβική εταιρεία  Al Maabar υπέγραψαν συμφωνία η  Lamda Developement και ο Όμιλος Λάτση για την αξιοποίηση του τέως αεροδρομίου Ελληνικού.

Με την αραβική εταιρεία  Al Maabar υπέγραψαν συμφωνία η  Lamda Developement και ο Όμιλος Λάτση για την αξιοποίηση του τέως αεροδρομίου Ελληνικού.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Νωρίτερα συναντήθηκαν οι δύο υπουργοί, στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που συνεδριάζει αυτό το διήμερο στην Αθήνα.

«Σας υποδέχεται η Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση. Η Ελλάδα που βγαίνει από το μνημόνιο. Η Ελλάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα μιας ισότιμης χώρας- μέλους της ΕΕ και της ευρωζώνης. Η Ελλάδα, η οποία ξεπέρασε το δημοσιονομικό πρόβλημα και εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα και βιώσιμα δημοσιονομικά στοιχεία. Η Ελλάδα που γυρίζει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό δείγμα διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και υπογράμμισε ότι τόσο από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις όσο και από τις διευρυμένες επαφές «προέκυψε ότι θέσεις μας και η στρατηγική μας συμπίπτει σε όλα τα μεγάλα ανοιχτά διεθνή θέματα».

«Θέλουμε η περιοχή που καλύπτει ο αραβικός κόσμος να είναι μια περιοχή ειρήνης, ανάπτυξης και συνεργασίας με την Ευρώπη και αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ αραβικού κόσμου και ΕΕ» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Φιλοδοξούμε μέχρι το τέλος του εξαμήνου της ελληνικής Προεδρίας να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απελευθέρωση των θεωρήσεων για τους πολίτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

«Η Συμφωνία για την Προστασία των Επενδύσεων και η προηγούμενη συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας είναι οι δυο νομικοί πυλώνες της συνεργασίας αυτής», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων.

Ειδικότερα για τη συμμετοχή των Εμιράτων στο Ελληνικό, αλλά και στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «είναι δύο κινήσεις συγκεκριμένες, έμπρακτες, οι οποίες αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της συνεργασίας που έχουμε ξεκινήσει».

«Η επένδυση στο Ελληνικό, η οποία σήμερα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα μπρος, θα δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικιστική παρέμβαση που γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά έχουμε μπροστά μας πολλά άλλα να κάνουμε» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στον Τομέα των Αεροπορικών Μεταφορών, του Πολιτισμού, γιατί έχουμε ένα κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο που οφείλουμε να αναπτύξουμε, στον Τομέα των Εμπορικών Συναλλαγών υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας, καθώς επίσης και στον Τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας». Επίσης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι σήμερα συμπίπτει να είναι και η επέτειος της Ένωσης των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


σχετικα αρθρα