Αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη Βουλγαρία αναμένει το ερχόμενο καλοκαίρι η κυβέρνηση της χώρας. Σε συνάντηση που είχε χθες στη Βάρνα με 70 εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Ντανιέλα Μπόμπεβα γνωστοποίησε ότι υπάρχει μία αύξηση των κρατήσεων από την Ουκρανία και τη Ρωσία, παρά την κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με στοιχεία της βουλγαρικής πρεσβείας στη Μόσχα, ο αριθμός των θεωρήσεων εισόδου (visas) που έχουν εκδοθεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είναι αντίστοιχος με εκείνον της ίδιας περιόδου του 2013, ωστόσο αναμένεται ότι θα αυξηθεί στη συνέχεια.

"Είχαν γίνει ζοφερές προβλέψεις για μία εξαιρετικά αδύναμη χειμερινή περίοδο και για μία μείωση (της τουριστικής κίνησης) της τάξης του 20-30%, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν μία αύξηση της τάξης του 4%" ανέφερε η κ. Μπόμπεβα. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι κρατήσεις για τη θερινή περίοδο παρουσιάζουν αύξηση και σε ό,τι αφορά τις αγορές της Βρετανίας, της Σκανδιναβίας και της Κεντρικής Ευρώπης.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ένα από τα μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού ήταν η απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης visa για τους Ρώσους, τους Ουκρανούς, τους Λευκορώσους και τους Μολδαβούς, ενώ ειδική συμφωνία έγινε με τη σλοβακική πρεσβεία στο Μινσκ, ώστε να ξεκινήσει να εκδίδει θεωρήσεις Σένγκεν διπλής εισόδου, προκειμένου οι πολίτες από τη Λευκορωσία, που κάνουν διακοπές στη Βουλγαρία, να διασχίζουν τη Σλοβακία και να αποφεύγουν την περιοχή των ταραχών στην Ουκρανία.

Σε μερικές εβδομάδες, έπειτα και από προτροπές τουριστικών επιχειρήσεων, η Βουλγαρία θα λειτουργήσει προξενική υπηρεσία στο Αικατερίνμπουργκ.