current views are: 2

12 Μαΐου 2014
Δημοσίευση19:27

Εσπερίδα για «Σύγχρονα Ψυχοπαιδαγωγικά Θέματα» στη Στοά του Βιβλίου

«Ποια είναι η τα κύρια ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα των παιδιών και των εφήβων και πως μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν από το σχολείο και την οικογένεια;»

Δημοσίευση 19:27’
αρθρο-newpost

«Ποια είναι η τα κύρια ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα των παιδιών και των εφήβων και πως μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν από το σχολείο και την οικογένεια;»

«Ποια είναι η τα κύρια ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα των παιδιών και των εφήβων και πως μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν από το σχολείο και την οικογένεια;»

«Είναι η τιμωρία και η αρνητική ενίσχυση της προσπάθειας του παιδιού ή του εφήβου, μια μέθοδος ελέγχου της συμπεριφοράς του;»

«Τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε στην κακοποίηση ενός παιδιού ή ενός εφήβου; Ποια είναι η έννοια της κακοποίησης;  Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το κακοποιημένο παιδί ή ο έφηβος, από το σχολείο-την οικογένεια-τις κοινωνικές υπηρεσίες;»

Στα παραπάνω αλλά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα θα δώσουν απαντήσεις διακεκριμένοι καθηγητές μέσα από την Εσπερίδα που διοργανώνει  το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies – ΚΔΒΜ2 την Παρασκευή 16/05/2014 και ώρα 18:00 – 21:00 με θέμα «Σύγχρονα Ψυχοπαιδαγωγικά Θέματα».

Eισηγητές είναι οι:

α) Εμμανουήλ Κολιάδης (Ομότιμος Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών)
β) Καθηγητής Ρόμπερτ Μέλλον (Πρόεδρος Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου)
γ) Πηνελόπη Κονιστή (Ειδική Παιδαγωγός – Δ/ντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών).

Ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Κολιάδης θα αναπτύξει το θέμα «Προβλήματα Συμπεριφοράς παιδιών κι εφήβων και η αντιμετώπισή τους στο σχολείο και στην οικογένεια». Η εισήγηση στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων για τα ψυχοσυναισθηματικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα των παιδιών και των εφήβων, που εμφανίζονται κατά κύριο λόγο στην εκπαιδευτική πράξη του σύγχρονου σχολείου. Θα γίνει σύντομη και κατανοητή αναφορά των θεωρητικών θέσεων και καταγραφή υλοποιήσιμων ψυχοπαιδαγωγικών πρακτικών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Καθηγητής Ρόμπερτ Μέλλον θα αναπτύξει το θέμα «Τιμωρία, Ψυχοπαθολογία και Ψυχοθεραπεία». Γονείς και Δάσκαλοι συχνά εφαρμόζουν την τιμωρία και την αρνητική ενίσχυση στις προσπάθειές τους να ελέγχουν την συμπεριφορά παιδιών και εφήβων. Στην εισήγηση αυτή θα αναλυθούν οι επιδράσεις της εφαρμογής αυτών των πρακτικών στην ανάπτυξη προβληματικών στοιχείων συμπεριφοράς, όπως ο ιδεοψυχαναγκασμός, η επιθετικότητα, οι αγχώδεις διαταραχές και η ελλειμματική προσοχή. Τέλος, θα περιεγραφθεί  η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της τιμωρίας στην ψυχοθεραπεία καθώς και η πρόληψη αυτών μέσω ελέγχου συμπεριφοράς με θετική ενίσχυση.

Η κα. Πηνελόπη Κονιστή θα αναπτύξει το θέμα «Το κακοποιημένο παιδί: Συνδιαλλαγή Σχολείου – Οικογένειας – Κοινωνικών Υπηρεσιών» . Θα οριστεί η έννοια της κακοποίησης και θα αναλυθούν οι μορφές της καθώς επίσης θα δοθούν πληροφορίες για το πώς αντιδρά το σχολείο σε περιπτώσεις κακοποιημένων παιδιών, πού απευθύνεται και με ποιους επικοινωνεί.

Στην Εσπερίδα μπορούν να συμμετέχουν: Φοιτητές & Απόφοιτοι Σχολών Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και λοιπών Ανθρωπιστικών Επιστημών, Επαγγελματίες, Εκπαιδευτικοί, Γονείς.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαιτείται Δήλωση Συμμετοχής, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα , 210 88 99 600, info@medcollege.edu.gr
Τόπος Διεξαγωγής: Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα).


σχετικα αρθρα