Κύπρος: Επίσπευση των διαδικασιών εκποίησης υποθηκευμένων ακινήτων

Κύπρος: Επίσπευση των διαδικασιών εκποίησης υποθηκευμένων ακινήτων

Σενάρια επίσπευσης των νομοθεσιών, που αφορούν εκποιήσεις και αφερεγγυότητα, επεξεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα, λόγω των αυξημένων περιστατικών στρατηγικών χρεοκοπιών.

Με βάση το υφιστάμενο μνημόνιο, το θεσμικό πλαίσιο για εκποιήσεις και αφερεγγυότητα θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τέλος του χρόνου, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα στις επαφές της με τα αρμόδια τμήματα ζήτησε την επίσπευση της ψήφισης τον Ιούνιο.

Όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών, η τρόικα εμμένει στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Η κυβέρνηση φέρεται να ανησυχεί εάν θα μπορέσει να αντλήσει το 1,4 δισ. ευρώ που προβλέπεται στο μνημόνιο, ενώ η τρόικα εκτιμά ότι το ποσό αυτό θα αντληθεί αν οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρήσουν σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα.

Τα κλιμάκια της τρόικας, που συνέχισαν σήμερα τις επαφές τους στη Λευκωσία, συζήτησαν κυρίως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης, τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, τους εγκεκριμένους λογιστές και την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο