Σε νέα φάση η συνεργασία της Κίνας με τις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης

Σε νέα φάση η συνεργασία της Κίνας με τις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης

Σε νέα φάση εισέρχεται η συνεργασία της Κίνας με τις 16 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Central and Eastern European Countries-CEEC), ιδίως σε ό,τι αφορά τους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, του εμπορίου και του πολιτισμού, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Σερβίας και εθνικό συντονιστή για τη συνεργασία Κίνας- CEEC, Αλεξάνταρ Άντιτς.

"Μια νέα φάση στις σχέσεις μπορεί να αναμένεται -λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή ετοιμότητα της Κίνας- και θα χαρακτηρίζεται από την εργασία πάνω στην υλοποίηση προετοιμασμένων έργων στις υποδομές, την ενέργεια, το εμπόριο, την επιστήμη και τον πολιτισμό" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Άντιτς, ο οποίος παρευρίσκεται στην τρίτη συνάντηση των εθνικών συντονιστών του μηχανισμού συνεργασίας Κίνας-CEEC, που πραγματοποιείται στο Πεκίνο.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η διαμόρφωση της συνεργασίας Κίνας-CEEC άρχισε να λαμβάνει την τελική της μορφή και να αποδίδει τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Πεκίνου, ο κ. Άντιτς είχε χωριστή συνάντηση με τον Κινέζο υπουργό, Ουάνγκ Γι. Ο κ. Ουάνγκ υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που η Κίνα αποδίδει στις συνεργασία με την CEEC και ανακοίνωσε σχέδια για την προώθηση αυτής της συνεργασίας ως τμήμα της συνολικής συνεργασίας της Κίνας με τη Ευρώπη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο