Την επέκταση των δραστηριοτήτων της, στην Κύπρο, αποφάσισε σήμερα η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) έπειτα και από το τέλος των διήμερων εργασιών της στη Βαρσοβία.

Την απόφαση ανακοίνωσε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος πήρε μέρος στη συνέλευση και ζήτησε να αναγνωρισθεί στην Κύπρο καθεστώς λαμβάνουσας χώρας για μικρό χρονικό διάστημα, λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, χαρακτήρισε την απόφαση σημαντική, αναφέροντας ότι διανοίγει προοπτικές για χρηματοδοτικά προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για επενδύσεις σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, καθώς και στο τραπεζικό σύστημα.

Αναφέρεται ακόμα ότι η τράπεζα αναμένεται να λειτουργήσει γραφείο στην Κύπρο και να αρχίσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων της, το συντομότερο δυνατό.

Η συμφωνία επρόκειτο να υπογραφεί εντός της ημέρας από τον υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι κατά τη Γενική Συνέλευση, ο κ. Χάρης Γεωργιάδης εξελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου των Διοικητών της Τράπεζας για την περίοδο 2014- 2015.