Συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη, είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε για την πορεία εξέλιξης των ενεργειών σχετικά με την ωρίμανση και προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, που σχεδιάζεται να μεταφέρει αέριο από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας.

Εξάλλου, ο κ. Λακκοτρύπης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην έρευνα υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικά με τη δημιουργία του Σταθμού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου, στο Βασιλικό.

Επίσης, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την πρόοδο των εργασιών της κοινής ομάδας υψηλού επιπέδου εθνικών εμπειρογνωμόνων που δημιουργήθηκε για την Ενεργειακή και Θαλάσσια Πολιτική, καθώς και της ομάδας για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας και επιβεβαίωσαν την ανάγκη της συνεχούς αλληλοενημέρωσης και του συντονισμού μεταξύ των δύο υπουργείων.