Περίπου 950 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Κύπρο από ευρωπαϊκά, διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία κατά την περίοδο 2014-2020, ενώ επιπλέον πόρους μπορούν να διεκδικήσουν οι Κύπριοι μέσα από τα ανταγωνιστικά προγράμματα της Ε.Ε.

Οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρουν εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα θα παρουσιασθούν σε ειδική εκδήλωση την διοργανώνουν η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ) και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση της διαδικτυακής Πύλης Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, ενώ το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί από αρμόδιους λειτουργούς και για την ετοιμασία ανταγωνιστικών προτάσεων στα προγράμματα Έρευνας και Καινοτομίας, «Erasmus+» και «Δημιουργική Ευρώπη», καθώς και για την εξεύρεση συνεργατών στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».

Επίσης, θα λειτουργήσει έκθεση ενημέρωσης, με τη συμμετοχή υπουργείων, άλλων οργανισμών και σημείων επαφής για ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λευκωσία, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Μαρκοπουλιώτης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στην έκθεση για να ενημερωθούν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχονται.

Όπως είπε ο κ. Μαρκοπουλιώτης, την επταετία 2014-2020 θα εισρεύσουν περίπου 950 εκατ. ευρώ στη χώρα, με τη μορφή επιδοτήσεων, για δράσεις που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.