Συμβάσεις για τη χορήγηση επιδοτήσεων από το υπουργείο Οικονομίας της Κροατίας, οι οποίες αφορούν την υλοποίηση έργων ενεργειακής απόδοσης στην περιφέρεια Όσιγιεκ-Μπαράνια υπογράφηκαν τη Δευτέρα στον Δήμο Πέτλοβατς Μπαράνια.

Η συνολική αξία των συμβάσεων ανέρχεται σε 250.000 κούνα (32.850,34 ευρώ). Στα έργα που θα γίνουν περιλαμβάνονται η κατασκευή ηλιακών συλλεκτών και η ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση των δημοτικών κτιρίων διοίκησης και άλλων δημόσιων κτιρίων, τα οποία θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να περικόψουν το κόστος της.

Ποσοστό περίπου 75% της χρηματοδότησης παρέχεται από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβάλουν οι δικαιούχοι των επιδοτήσεων.

Στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων παρέστη ο Κροάτης υπουργός Οικονομίας, Ιβάν Βρντόλιακ.

Τον Ιανουάριο, το υπουργείο Οικονομίας απηύθυνε δημόσια πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τις επιχορηγήσεις από το πρόγραμμα ενεργειακής ανάπτυξης του 2014, το οποίο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό δαπάνη 11,5 εκατ. κούνα (1,51 εκατ. ευρώ).