Βουλγαρία: Η φτώχεια και η ανισότητα θα συνεχιστούν να εντείνονται

Βουλγαρία: Η φτώχεια και η ανισότητα θα συνεχιστούν να εντείνονται

Η φτώχεια, η ανισότητα, όπως και οι διαφορές μεταξύ των περιφερειών στη χώρα, θα συνεχίσουν να εντείνονται στη Βουλγαρία, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια οι ανισότητες ανάμεσα στις περιφέρειες αυξήθηκαν κατά 44%, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών για την κατάσταση της οικονομίας. 

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Τρουντ", στην έκθεση σημειώνεται ότι στη Βουλγαρία υπάρχει σχετικά υψηλό επίπεδο φτώχειας, με το 20-22% περίπου του πληθυσμού να ζει σε κίνδυνο φτώχειας, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 16-17%. 

Το 41- 44% των Βουλγάρων από το 2008 έως σήμερα αναφέρουν στερήσεις στη ζωή τους. Εάν οι προβλέψεις για οικονομική άνοδο δικαιωθούν, το τρέχον έτος ή το επόμενο θα υπάρξει στροφή στην αγορά εργασίας και η απασχόληση θα αρχίσει να αυξάνει. 

Το 2015, η τάση αυτή θα αυξηθεί και αν η οικονομική άνοδος διατηρηθεί συνολικά για τα τρία έτη μέχρι και το 2016 στη χώρα θα δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως δήλωσε ο οικονομολόγος Λιουμπομίρ Ντιμιτρόβ του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών.

Σημειώνεται ότι λόγω της κρίσης στη χώρα χάθηκαν 450.000 θέσεις εργασίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο