Η Σερβία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη και θα εφαρμόσει τα δημοσιονομικά μέτρα που εγκρίθηκαν, παρά το ότι ορισμένες γειτονικές χώρες κατέφυγαν στη μείωση μισθών και συντάξεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών, δήλωσε χθες ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

"Εμείς δεν θα περικόψουμε μισθούς και συντάξεις. Αντ' αυτού θα αξιοποιήσουμε την ενέργεια των πολιτών, που συχνά είναι πιο σημαντική από τα χρήματα, στην παραγωγή καλών αποτελεσμάτων" ανέφερε ο κ. Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Σούμα Κακραμπάρτι.

Ο κ. Βούτσιτς γνωστοποίησε ότι η οικονομική βοήθεια που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί για τη Σερβία, η οποία επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα, ανέρχεται μεταξύ 17 και 18 εκατ. ευρώ.

Στη νέα ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών της Σερβίας όλοι οι πολίτες θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τη ροή των χρημάτων που συγκεντρώνονται για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση της χώρας, ανέφερε ο πρωθυπουργός. "Θα μπορείτε να δείτε πως δαπανήθηκε το κάθε σεντ. Θα τοποθετήσουμε πινακίδες, στις οποίες θα αναγράφεται πόσο κοστίζει στον λαό το κάθε έργο υποδομής" πρόσθεσε.