Γράφει ο Πάνος Σιδέρης
 
Τρεις μέρες μετά τις ευρωεκλογές, την ερχόμενη Τετάρτη, η ηγεσία του ΣΕΒ αλλάζει χέρια και από το Δημήτρη Δασκαλόπουλο περνάει στο Θεόδωρο Φέσσα, που αναμένεται να αναδειχθεί νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.  Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα γίνει επίτιμος και θα κρατήσει ενεργό ρόλο, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί δυναμικά επιχειρηματικά στη χώρα.
 
Η ετήσια συνέλευση, κατά την οποία θα γραφτεί το νέο κεφάλαιο του ΣΕΒ και θα αναδείξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής.
 
Τον περασμένο Φεβρουάριο με ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ αποδέχθηκε την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων για να  προτείνει τον Θεόδωρο Φέσσα στη θέση του νέου  προέδρου, ενώ στον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Δασκαλόπουλο θα απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου.   
 
Την Τετάρτη το μεσημέρι, στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης θα μιλήσει (μόνο) στα μέλη του ΣΕΒ ως   αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ,Αλέξης Τσίπρας και οι δηλώσεις του αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα είναι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Στην παραδοσιακή απογευματινή εκδήλωση της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ θα απευθύνει χαιρετισμό οπρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα μιλήσει –εκτός από το νέο πρόεδρο και  ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
 
Στον  απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Δασκαλόπουλο θα ανατεθεί ο τομέας της βιομηχανικής πολιτικής στο πλαίσιο της διϋπουργικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχε μέχρι τώρα, καθώς επίσης και η εκπροσώπηση του ΣΕΒ στην BusinessEurope  στην οποία κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της ευρωπαϊκής αυτής εργοδοτικής  οργάνωσης.   
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  ο κ. Δασκαλόπουλος ετοιμάζεται να κάνει δυναμικό επιχειρηματικό comeback με μεγάλα σχέδια που ετοιμάζει αυτό το διάστημα.