current views are: 3

26 Μαΐου 2014
Δημοσίευση10:01

Συμφωνία Southwest Airlines και Amadeus IT Group για ενιαίο σύστημα κρατήσεων

Η Southwest Airlines (NYSE: LUV) και το Amadeus IT Group (AMS: MC) ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή κοινής συμφωνίας για τη λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus, η οποία θα υποστηρίζει τις εσωτερικές πτήσεις του αερομεταφορέα. 

Δημοσίευση 10:01’
αρθρο-newpost

Η Southwest Airlines (NYSE: LUV) και το Amadeus IT Group (AMS: MC) ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή κοινής συμφωνίας για τη λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus, η οποία θα υποστηρίζει τις εσωτερικές πτήσεις του αερομεταφορέα. 

Η Southwest Airlines (NYSE: LUV) και το Amadeus IT Group (AMS: MC) ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή κοινής συμφωνίας για τη λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus, η οποία θα υποστηρίζει τις εσωτερικές πτήσεις του αερομεταφορέα. Η λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus υποστηρίζει ήδη τις διεθνείς πτήσεις της εταιρίας και η Southwest είχε εκφράσει την επιθυμία να λειτουργεί με ένα ενιαίο σύστημα κρατήσεων, καθώς με την εξαγορά της AirTran και την έναρξη των διεθνών πτήσεών της λειτουργούσε με πολλαπλά συστήματα. Μετά από μήνες επεξεργασίας, η αεροπορική εταιρία επέλεξε τη λύση Altéa της Amadeus με βάση το επιτυχές διεθνές λανσάρισμα και τις μελλοντικές του δυνατότητες.  

“Μείναμε ικανοποιημένοι με το διεθνές λανσάρισμα και εντυπωσιαστήκαμε με την εμπειρία της Amadeus και τις δυνατότητες του προϊόντος τους”, δήλωσε ο Gary Kelly, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Southwest Airlines. “Είμαστε ο μεγαλύτερος μεταφορέας πτήσεων εσωτερικού των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι με ένα ενιαίο σύστημα κρατήσεων θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους υπαλλήλους μας και στους πελάτες, καθώς εισερχόμαστε σ΄ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον τόσο στις εσωτερικές πτήσεις όσο και στις διεθνείς”. 

Σύντομα στα επόμενα χρόνια, η Southwest and η Amadeus θα συνεργαστούν για να περάσουν σε ένα ενιαίο σύστημα κρατήσεων. Μέχρι τότε, ο αερομεταφορέας θα συνεχίσει με δύο πλατφόρμες κρατήσεων, μετά την παύση εργασιών της AirTran τον Δεκέμβριο του 2014.  Η Amadeus είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων πληροφορικής για την ταξιδιωτική και την τουριστική βιομηχανία, με μια μοναδική γκάμα λύσεων νέας γενιάς και με τη μεγαλύτερη βάση πελατών για τα συστήματα εξυπηρέτησης επιβατών των αεροπορικών εταιριών. 

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μας επέλεξε η Southwest. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μια συνεργασία-ορόσημο στις λύσεις πληροφορικής για την Amadeus και έχουμε δεσμευθεί για την επιτυχή μετάβαση σε ένα ενιαίο σύστημα κρατήσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι η Southwest θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των αεροπορικών εταιριών με τις οποίες συνεργαζόμαστε και αναμένουμε την ενεργή συμμετοχή και συνεισφορά της στη μελλοντική εξέλιξη της πλατφόρμας Altéa”, δήλωσε ο Luis Maroto, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amadeus. 

Ύστερα από δύο χρόνια προετοιμασίας, η Southwest άρχισε την πώληση διεθνών δρομολογίων τον Ιανουάριο του 2014 χρησιμοποιώντας τη λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus. Η αεροπορική εταιρία θα ξεκινήσει τις διεθνείς πτήσεις την 1η Ιουλίου 2014. 

“Είναι συναρπαστικές στιγμές για το Τμήμα Τεχνολογίας της Southwest Airlines και είμαι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με την Amadeus”, είπε ο Randy Sloan, αντιπρόεδρος και διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων της Southwest Airlines. “Μας περιμένει πολλή δουλειά, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και στις δυνατότητες και τις λύσεις που θα αναπτύξουμε, ώστε να υποστηρίξουμε την πορεία της Southwest προς το μέλλον”.


σχετικα αρθρα