Η Google φέρεται να διαπραγματεύεται την εξαγορά μίας μικρής startup εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο χώρο της δορυφορικής απεικόνισης, έναντι του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πρόκειται για την εταιρεία Skybox, η οποία εδρεύει στην Καλιφόρνια και ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων και στην δημιουργία δορυφορικών εικόνων και βίντεο υψηλής ακρίβειας της Γης. Σύμφωνα με το TechCrunch, που ανέδειξε το θέμα, η αξία της Skybox ανέρχεται στα 500-700 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε το 2012.

Το ενδιαφέρον της Google για την Skybox είχε αποκαλυφθεί ήδη από τον Απρίλιο, από το «The Information». Πλέον οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν προχωρήσει στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, τις τελευταίες εβδομάδες, έχοντας πραγματοποιήσεις τρεις κύκλους συναντήσεων.

Η εν λόγω εταιρεία φέρεται να έχει μπει στο στόχαστρο της Google στα πλαίσια του ευρύτερου ενδιαφέροντός της να αποκτήσει τεχνολογία δορυφορικής απεικόνισης. Ήδη από τον Απρίλιο η Google έχει αποκτήσει την Titan Aerospace, η οποία θα ασχοληθεί περαιτέρω με τα αερόστατα μεγάλου ύψους για την εκπομπή ασύρματου δικτύου του Project Loon, ενώ αυτονόητη θεωρείται και η ανάμιξή της στα προγράμματα Google Maps και Google Earth.

Ωστόσο, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για μία δεύτερη startup εταιρεία η οποία ενδέχεται να είναι ο τελικός στόχος της Google. Πρόκειται για την Planet Labs, η οποία επίσης επικεντρώνεται σε ανάλυση δεδομένων, δορυφορικές εικόνες και βίντεο, αλλά επιπρόσθετα κατέχει και 28 δορυφόρους απεικόνισης της Γης.

Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για τη Skybox είτε για την Planet Labs, φαίνεται πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά της Google για μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της δορυφορικής απεικόνισης. Τόσο η Google όσο και η Skybox δεν σχολίασαν το δημοσίευμα.

TAGS