ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Θεόδωρος Φέσσας

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2014, 14:57 / Ανανεώθηκε 28 Μαΐου 2014, 14:57
Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Θεόδωρος Φέσσας
Facebook Twitter Whatsapp

Νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ για τη διετία 2014-2016 εξελέγη ο Θεόδωρος Φέσσας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ για τη διετία 2014-2016 εξελέγη ο Θεόδωρος Φέσσας.

Τα μέλη του ΣΕΒ στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, αποδέχθηκαν την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του απερχόμενου ΔΣ και εξέλεξαν για την ηγεσία του Συνδέσμου τον κ. Φέσσα (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του) και  ανακήρυξαν τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο ως Επίτιμο Πρόεδρο.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση εξελέγησαν επίσης νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και νέο Γενικό Συμβούλιο, με κυρίαρχο στοιχείο την  ανανέωση και συσπείρωση του ΣΕΒ μέσα από την παρουσία δημιουργικών προσώπων, νέων και  παλαιών, που εκπροσωπούν τις πιο ισχυρές οργανωμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα από τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες στη χώρα μας.  

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη διαδικασία εγκατάστασης του Προέδρου της Συνέλευσης Ιωάννας Παπαδοπούλου και του Γραμματέα της Συνέλευσης Μάριου Ψάλτη. 

Χάρης Κυριαζής: Απολογισμός πεπραγμένων και το διακύβευμα για τις επιχειρήσεις

Κάνοντας τον Απολογισμό των πεπραγμένων ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, ανέλυσε τις θεματικές προτεραιότητες του  Συνδέσμου (χρηματοδότηση, φορολογία, ενέργεια, ρυθμιστικό περιβάλλον, αναπτυξιακός σχεδιασμός, ανθρώπινο δυναμικό, εξωστρέφεια, έρευνα και καινοτομία) και ιδιαίτερα στάθηκε στις σημαντικότερες εξελίξεις του έτους που πέρασε, τις κύριες παρεμβάσεις του ΣΕΒ, όπως και στο ποιο είναι το σημαντικό διακύβευμα για το επόμενο διάστημα αναφορικά με τις επιχειρήσεις. Μεταξύ των θεμάτων μεγάλη σημασία έχουν η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης Βιομηχανικής Πολιτικής με αιχμή το κόστος ενέργειας, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, καθώς και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός που περιλαμβάνει και την αξιοποίηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ επ’ ωφελεία της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.  Επίσης, στο επόμενο διάστημα μεγάλη πρόκληση αποτελεί η θεμελίωση ενός κοινωνικού διαλόγου γύρω από όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εργοδότες και τους εργαζόμενους.   

Ο κ. Κυριαζής αναφέρθηκε ακόμη στον πολλαπλασιασμό της δραστηριότητας του ΣΕΒ, την τελευταία διετία, που είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή λεπτομερών προτάσεων, την εις βάθος δημόσιων συζητήσεων και τοποθετήσεων σε ολόκληρο το εύρος των θεματικών προτεραιοτήτων. Ειδικότερα, η δραστηριότητα αυτή κινητοποίησε - όπως ανέφερε ο κ. Κυριαζής-  364 επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε μία ή περισσότερες εργασίες ανάλυσης προβλημάτων και διαμόρφωσης θέσεων, ενώ 2160 επιχειρήσεις συμμετείχαν σε έρευνες που διεξήχθησαν την ίδια περίοδο. Όπως τόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ το υλικό που έχει παραχθεί, τα συμπεράσματα και οι προτάσεις έχουν, ήδη, τεθεί στη διάθεση της πολιτείας για να βοηθήσουν στην ανάταξη της οικονομίας και στην οικοδόμηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου.

Ακολούθησε στη συνέχεια η ομόφωνη έγκριση από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης της εισήγησης του ΔΣ του ΣΕΒ για την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Προέδρου στον απερχόμενο Πρόεδρο Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο οποίος απευθύνθηκε στα  μέλη του ΣΕΒ τα οποία και ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση προς το πρόσωπό του. (Ολόκληρη η ομιλία του κ. Δασκαλόπουλου).    

Θ. Φέσσας: Μέσα στον ΣΕΒ και μέσω του ΣΕΒ οι επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν περισσότερα 

Μιλώντας στα μέλη ο υποψήφιος Πρόεδρος Θεόδωρος Φέσσας επεσήμανε ότι η διοίκηση του ΣΕΒ παραμένει ο θεματοφύλακας των αρχών και διαχρονικών αξιών του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στον ΣΕΒ και μέσω του ΣΕΒ οι επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν περισσότερα. «Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε την ιδιωτική οικονομία, να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και να παρέχουμε χρήσιμες υπηρεσίες στα μέλη μας».  

Ο κ. Φέσσας τόνισε ότι ο ΣΕΒ θέλει να συνεισφέρει στη σύνθεση, συνεργασία και επίτευξη πρακτικών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων και να αποτελέσει καταλύτη για τη διευκόλυνση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας, σημειώνοντας «αντί να περιγράφουμε προβλήματα, ας υλοποιούμε λύσεις» και εξέφρασε τη διάθεση και βούληση «να συντονίσουμε τις επιχειρηματικές δυνάμεις εκείνες που θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών προβλημάτων και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής». Στέλνοντας μήνυμα προς τις επιχειρήσεις, επεσήμανε ότι οι μοναχικές πορείες δεν οδηγούν πουθενά.  Η νοοτροπία «ο καθένας για το μαγαζάκι του» είναι ξεπερασμένη και καταδικασμένη στην αποτυχία. Η σημερινή πραγματικότητα, υπογράμμισε, επιβάλει συνεργασίες και συγχωνεύσεις, ενοποιήσεις, δικτυώσεις, επενδύσεις μεγαλύτερης κλίμακας και εξωστρέφεια».  

Κλείνοντας την παρέμβασή του στα μέλη ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η πλειονότητα των συγχρόνων επιχειρήσεων που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ είναι αυτές «που άντεξαν στην κρίση, γιατί είχαν ικανή ηγεσία, αποτελεσματική διοίκηση, ξεκάθαρη στρατηγική, στοχοθεσία. Το παράδειγμά τους μπορεί να εμπνεύσει και την κοινωνία και τη δημόσια διοίκηση. Συνεργαζόμενοι με την πολιτεία, στηρίζοντας την κοινωνία με τη δράση και το έργο μας, σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, και με ειλικρινή και ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο μπορούμε να κτίσουμε μια Ελλάδα δημιουργική, μια χώρα ανάπτυξης και ευκαιριών για όλους».  

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Νέου Δ.Σ. και Γ.Σ. 

Το πρώτο μέρος της συνεδρίασης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έκλεισε με την μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου, την έγκριση των Πεπραγμένων για το 2013 και του Προϋπολογισμού για το 2014.  

Δείτε ΕΔΩ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε ΕΔΩ το νέο Γενικό Συμβούλιο