Στην ανάγκη «σταθερής αύξησης της απασχόλησης» αναφέρθηκε στη σημερινή ετήσια συνέλευση της Τράπεζας της Ιταλίας ο διοικητής της, ο Ινιάτσιο Βίσκο.

«Η ύφεση έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες. Η έξοδος από την παρούσα κατάσταση δεν είναι κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με απλό τρόπο. Η οικονομική ανάκαμψη παραμένει αβέβαιη και ασθενής», τόνισε ο Βίσκο.

Ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ιταλίας χαρακτήρισε «θετική» την απόφαση του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να μειώσει κατά 80 ευρώ τον μήνα τους φόρους και τις κρατήσεις που επιβάλλονται στους εργαζόμενους οι οποίοι κερδίζουν ετήσια μέχρι και 25.000 μεικτά.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, απηχώντας τις θέσεις που εκφράσθηκαν χθες στην ετήσια συνέλευση της Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria, υπενθύμισε επίσης ότι «από το 2007 μέχρι το 2013 έχασαν την δουλειά τους ένα εκατομμύριο πολίτες» και προέβλεψε ότι «η απασχόληση θα μπορέσει να αυξηθεί μόνον με βαθμιαίο τρόπο».

Σύμφωνα με τον Βίσκο, οι βασικές προτεραιότητες για την κυβέρνηση Ρέντσι πρέπει στο εξής να είναι «η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος».

Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι «η μείωσή του αποτελεί κύριας σημασίας πρόκληση για την χώρα και ο ρυθμός της μείωσης αυτής θα εξαρτηθεί από το πότε ακριβώς θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί η οικονομική ανάπτυξη».