Η αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πρόσφατες μαζικές πλημμύρες που έπληξαν τη Σερβία συνιστά προτεραιότητα για τη σερβική κυβέρνηση δήλωσε η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία (ECA), Λόρα Τακ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο.

Η κ.Τακ δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι συνομίλησε με τον κ. Βούτσιτς τη Δευτέρα και επισκέφθηκε την προηγούμενη μέρα μαζί με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζοράνα Μιχαήλοβιτς τον Δήμο Ομπρένοβατς του Βελιγραδίου, που επλήγη στο μεγαλύτερο βαθμό από τις πλημμύρες. Είναι πραγματικά ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση και εμφανώς υπάρχει μεγάλη καταστροφή, ανέφερε η κ Τακ ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή της στη Σερβία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ήδη δώσει χορηγήσει 150.000 δολάρια στη Σερβία για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών από τις καταστροφές, ενώ προτίθεται να προβεί σε ανακατανομή των κονδυλίων στο χαρτοφυλάκιο των υφιστάμενων έργων, προκειμένου να εξασφαλίσει άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.