current views are: 1

4 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση06:23

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης

Τη γραμμή Σόιμπλε ακολούθησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο στήριξης.

Δημοσίευση 06:23’
αρθρο-newpost

Τη γραμμή Σόιμπλε ακολούθησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο στήριξης.

Τη γραμμή Σόιμπλε ακολούθησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο στήριξης.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το ύψος της βοήθειας θα μπορεί να καθοριστεί μετά το καλοκαίρι. «Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε. 

Συγκεκριμένα μιλώντας σε ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ τόνισε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. 

«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. 

Για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια, επισήμανε. 

Πάντως, τόνισε ότι η οικονομία της Ελλάδας βαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αποτελεί βασικό ζητούμενο επανέλαβε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. 

Τέλος, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ενώ μιλώντας για τα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε στην δυναμική ανάπτυξη, που παρουσιάζει ο τουρισμός.

 


σχετικα αρθρα